Reishauer - Wallisellen
Reishauer - Wallisellen

Leitz CMM's hebben al tientallen jaren de nauwkeurigheid van tandwielslijpmachines gegarandeerd

Als Renato Righes spreekt over zijn werk als QS Ingenieur bij Reishauer AG in Wallisellen (Zwitserland) voel je direct aan, dat in dit bedrijf iedere decimale plaats van de aflezing van een micrometer telt. Want alleen als de nauwkeurigheid van de Reishauer tandwielslijpmachines tot het laatste detail is gegarandeerd, kunnen de tandwielen, die op deze machines worden geslepen hun werk betrouwbaar en precies uitvoeren. Het maakt niet uit of het om een versnellingsbak van een auto of vrachtwagen gaat of een roterende drukpers.

Om te voorkomen, dat alles tot stilstand komt, maakt het meetteam van Reishauer goed gebruik van twee hoognauwkeurige Leitz coördinaten meetmachines: een Leitz PMM-C Ultra in de geklimatiseerde inspectieruimte en een Leitz PMM-C, die direct tussen de slijpmachines staat opgesteld.

Voor Reishauer, een bedrijf met een lange traditie in de industrie, draait alles om tandwielen. Naast diamant- en CBN machines is het vooral de fabricage van tandwielslijpmachines, waarmee het bedrijf op de voorgrond treedt. Tanden op tandwielen met een diameter van 150 tot 1000 millimeter krijgen hun laatste slijpbeurt op de nauwkeurig werkende Reishauer machines. Het logische gevolg: het binnenwerk van de slijpmachines loopt zo soepel als een klok. In de fabriek in Wallisellen in Zürich zijn de diverse afdelingen, zoals ontwerp en ontwikkeling, elektronica, onderdelenfabricage en assemblage zodanig opgezet, dat aan de hoogste kwaliteitseisen kan worden voldaan. En kwaliteitsborging gaat boven alles. De afdeling Kwaliteitscontrole vertrouwd al meer dan 20 jaar op Leitz voor de inspectie van machineonderdelen.

Een nieuwe generatie…

Met ongeveer 11.000 meetinstrumenten – van kleine schuifmaten en tandwielmeetmachines helemaal tot aan 3D coördinaten meetmachines – heeft Reishauer de kwaliteit van haar producten volledig onder controle. Renato Righes zegt over de ontwikkeling van meettechniek bij Reishauer: “Het begon allemaal met lengtemeetmachines en meetmicroscopen. Maar dat was in de 1980s. Tot dan werd alles gemeten in separate…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print