Robert Bosch GmbH - Gerlingen
Case Study Robert Bosch GmbH - Gerlingen

Kalibratie in de eredivisie

Robert Bosch GmbH speelt al meer dan 25 jaar in de divisie van uitzonderlijke kalibratielaboratoria, gecertificeerd door de Duitse Kalibratie Dienst (DKD). gedurende deze tijd is het centrale kalibratielaboratorium van het hoofdkantoor van het bedrijf in Gerlingen-Schillerhöhe uitgegroeid tot een internationaal bekend instituut. Een eersteklas laboratorium vereist uiteraard ook apparatuur van de hoogste kwaliteit. Deze apparatuur omvat de Leitz PMM-C Infinity 12.10.7 en Leitz PMM-C Ultra 12.10.7 3D coördinaten meetmachines.

Het centrale kalibratielaboratorium van Robert Bosch staat voor de hoogste precisie en competentie in de meettechniek. Waar andere meetkamers tegen de grenzen oplopen, gesteld door de nauwkeurigheid van hun meettechniek, is dat niet het geval in het centrale kalibratielaboratorium van Robert Bosch: „Wij moeten uiterst complexe componenten meten,“ zegt DKD laboratoriummanager Rogér Ernst. „Dat geldt ook voor het meten van innovatieve producten ontwikkeld door de Bosch Group. In geval van twijfel voeren we correlatiemetingen uit.“ De laboratoriumtechnici zijn ook verantwoordelijk voor het creëren van meetstandardisatie en richtlijndocumentatie voor gebruik binnen de gehele Bosch Group. Door de samenwerking met fabrikanten van meetmachines is het team toegewijd aan de vooruitgang van de meettechniek.

Kalibratie - onder zegel geleverd

Een verdere dienst, geleverd door dit modellaboratorium op de „Schillerhöhe“ boven Gerlingen: de kalibratie en controle van meet- en testapparatuur. De Leitz PMM-C Infinity in het laboratorium is geaccrediteerd door de DKD voor de kalibratie van kogelplaten. Kogelplaten worden gebruikte om de volumetrische lengtemeetonzekerheid, aftastonzekerheid en orthogonaliteit te testen van de meetassen van coördinaten meetmachines. De meettechnici zijn expert op het gebied van het kalibreren van draadmeters, spline gauges en testcilinders met behulp van de Leitz PMM-C Infinity en de Leitz PMM-C Ultra. Naast de wereldwijde fabricage- en onderzoekscentra van de Bosch Group, telt het centrale kalibratielaboratorium ook andere bedrijven tot haar vaste klantenkring. Het laboratorium biedt haar kalibratiediensten via het Internet op www.BOSCH-Kalibrierdienst.de.

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print