Rohde & Schwarz - Teisnach
Case Study Rohde & Schwarz - Teisnach

Op dezelfde golflengte: De fabriek van Rohde & Schwarz in Teisnach streeft naar één stuk software voor alle 3D meetapparatuur.

Rohde & Schwarz levert mechanische onderdelen en complete systemen voor radio- en zendtechnologie. Hun portfolio loopt van kleine schakelaars in satellieten tot radioinstallaties voor militaire vliegtuigen en mobiele zendstations voor radio en TV. In termen van kwaliteitscontrole kan het bedrijf terugvallen op een compleet scala aan meetsystemen. Deze worden allemaal op dezelfde manier (golflengte) verwerkt met het PC-DMIS softwarepakket.

In de fabriek van Rohde & Schwarz te Teisnach vinden verspanende en niet-verspanende bewerkingen, oppervlaktebehandelingen, printplaatproductie, gereedschapsontwerp en andere processen plaats. Het bedrijf is dankzij deze uiteenlopende productieprocessen in staat om snel en flexibel aan de eisen van de klanten te voldoen. De meetmethoden, van Hexagon Metrology, voor 3D coördinaten is essentieel voor de vrijgave van eerste ontwerpen, het optimaliseren van processen, voor continue kwaliteitsbewaking tijdens productie en voor de uiteindelijke goedkeuring van producten.

In de meetkamers van Rohde & Schwarz kunnen de volgende meetinstrumenten worden aangetroffen: Optiv Performance, een optisch systeem voor de productie van printplaten, Optiv Reference, een multisensor apparaat gebruikt in precisiefabricage, en tactiele coördinaatmeetinstrumenten zoals de DEA GLOBAL of Leitz PMM-C. De fabriek in Teisnach maakt daarnaast ook gebruik van een draagbare ROMER meetarm om ervoor te zorgen dat de producten de perfectie zo dicht mogelijk benaderen.

PC-DMIS: de gemeenschappelijke noemer
Al deze apparaten werken met PC-DMIS software, die gebruikt wordt om de gemeten data van alle Hexagon Metrology meetapparatuur te vergelijken met het CAD-model. Dat scheelt niet alleen trainingskosten, maar het voorkomt ook dat deze machines bottlenecks worden: als het werk zich opstapelt, kunnen gebruikers eenvoudigweg overschakelen naar een ander meetapparaat. “We zijn erg helder geweest in onze doelstelling. We wilden te maken hebben met slechts één softwareomgeving...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print