SŽ Oprema - Ravne na Koroškem
Case Study SŽ Oprema - Ravne na Koroškem

Outsourcing bottlenecks geëlimineerd met Leica draagbare CMM

In de laatste tien jaar is er veel technische vooruitgang geboekt, waaronder kwantumsprongen in de industriële meettechniek, waardoor nauwkeurigheidseisen van fabrikanten hoger zijn geworden. Niet alleen in de traditionele meetintensieve industrieën, zoals de aerospace en auto-industrie, maar ook in de algemene fijnmechanische industrie. Omdat de grenzen van het technisch mogelijke steeds verder worden opgeschoven, worden deadlines steeds strakker en hebben zakenpartners steeds hogere verwachtingen van de componenten, die door onderaannemers worden geleverd. In deze harde wereld, waar de vraag "Wanneer heb je het nodig?" gewoonlijk wordt beantwoord met "Gisteren", wordt de overgebleven ruimte voor kleine bedrijven snel kleiner. Toch is het net in deze hooggespecialiseerde markt, waarin SŽ Oprema uit Ravne na Koroškem in Slovenië opereert.

Toen dit land aan de zonnige zijde van de Alpen met slechts 2 miljoen inwoners in 2004 toetrad tot de Europese Unie, werd het volgende duidelijk: het land ligt niet alleen strategisch op een knooppunt van de belangrijke Noord-Zuid en Oost-West assen, de arbeidskrachten zijn hoog opgeleid en de infrastructuur is beschikbaar voor het aanbieden van topkwaliteit producten voor zeer concurrerende prijzen op pan-Europees niveau. In tegenstelling tot andere nieuwe EU landen lag Slovenië nooit achter het IJzeren Gordijn en haar sterke culturele en handelsbanden met de Duitssprekende landen maakte de overgang naar een vrije-markt economie des te soepeler. Rijdt met de auto van Oostenrijk naar Slovenië en je zult nauwelijks verschil merken.

De traditie van staalvervaardiging dateert in het Carinthische gebied, dat het hedendaagse Oostenrijk en Slovenië omvat, uit de 14e eeuw. SŽ Oprema Ravne, een middelgroot bedrijf met ongeveer 120 werknemers gespecialiseerd in the fabricage van pneumatisch en hydraulisch gereedschap, ontstond in 1997 toen verschillende delen van een vroegere staalfabriek in staatseigendom werd opgebroken in separate privé ondernemingen. In de loop der jaren realiseerde de directie, geleid door algemeen directeur Darko Jevšnikar, dat om te kunnen blijven groeien en concurrerend te blijven, het bedrijf moest diversifiëren. Zij hebben geleidelijk hun productaanbod uitgebreid met lascellen voor carrosserie sub-assemblies voor Mercedes Benz, Mitsubishi, Volkswagen, Volvo en anderen, en voorzien deze zwaargewichten van topkwaliteit voor een uitstekende prijs. De nauwkeurigheid werd gecontroleerd met behulp van een eigen kleinvolume CMM of door grotere klussen uit te besteden aan een concurrent met een grootvolume stationaire CMM…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print