SMG - Villeneuve les Sablons
Case Study SMG - Villeneuve les Sablons

Adoptie van ROMER meetarmen verbreedt de zakelijke horizon van kleinere bedrijven

De aanschaf van een meetinstrument vertegenwoordigt een belangrijke investering voor bedrijven in het MKB. Er worden veel vragen gesteld: Welk product moet ik kopen? Op welke leveranciers kan ik bouwen? Welke technologie komt overeen met welke wensen in de het bedrijf? Is de investering de moeite echt wel waard? SMG Confrère, een bedrijf gespecialiseerd in slijpen, graveren en plaatmetaalbewerking, heeft niet alleen snel een product gevonden dat aansloot bij haar eisen, het kon er ook meteen van profiteren. Het product is een ROMER meetarm.

Een tweedehands meetkolom, enkele schuifmaten, micrometers en tekendriehoeken: dat waren de conventionele meetinstrumenten van SMG Confrère tot 2004. Toen de meetkolom omviel en beschadigd raakte was de eerste reactie om een vervanging aan te schaffen. Na analyseren van de kosten van vervanging, de beschikbaar opties en de vereisten van klanten, waren de limieten van de meetkolom snel bereikt. De aan metingen bij SMG Confrère gestelde eisen waren inderdaad steeds hoger geworden, zowel in de bouwsector als in de agrarische industrie, transport en brandweerapparatuur.

SMG Confrère is gespecialiseerd in staalverwerking, slijpen, buigen, stansen en solderen van kleinere en grotere componenten en moet een gedetailleerd meetrapport overleggen voor ieder verschillend component. Daarom moet het meetinstrument aan zelfs de meest veeleisende klanten bevredigende antwoorden kunnen leveren, bijvoorbeeld door metingen te produceren langs imaginaire vlakken.

Omdat meetkolommen niet aan deze eisen kunnen voldoen moest dhr. Godefroy, kwaliteitsmanager bij SMG Confrère, zich wenden tot andere meetinstrumenten. Door rekening te houden met het soort inspectie voor de validatie van alle initiële samples, werd het duidelijk, dat het selecteren van een meetarm als een snel, mobiel en handig instrument ook de beste prijs-prestatieverhouding zou bieden. Vergeleken met een meetkolom is een meetarm een stuk duurder, maar ook een wijze investering, die aan alle huidige eisen van de klant voldoet…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print