Snecma Propulsion Solide - Le Haillan
Case Study Snecma Propulsion Solide - Le Haillan

Geautomatiseerde grootschalige seriële inspectie

Snecma Propulsion Solide ontwerpt, produceert en verkoopt raketmotoren en composietmaterialen voor de defensie, lucht- en ruimtevaartindustrie en overige gerelateerde branches. Binnen de Franse nationale defensieprogramma's M45 en M51, evenals de Europese ruimtevaartprogramma's, zoals Ariane 5 en Vega, is Snecma de eerste keuze zakenpartner.

Snecma is een marktleider in de fabricage van straal- en voortstuwingssystemen voor strategische en tactische raketten, draagraketten en gevechtsvliegtuigen. Daarnaast worden tevens composieten gefabriceerd voor raket-, vliegtuig- en militaire voortstuwingssystemen, apparatuur en bepantsering voor fabrieken (thermische verwerking, semi-conductors, glaswerk of chemisch) en sensoren voor aerospace en militaire raketten, satellieten, dynamometers of kerncentrales.

In de wapen- en aerospaceindustrie is precisie in fabricage en assemblage van vitaal belang. Damien Darriet is bij Snecma verantwoordelijk voor servicemethoden en niet-destructieve dimensionale controle. Zijn afdeling verzorgt de ontwikkeling van de oplossingen voor de dimensionale en materiaalinspecties, terwijl tegelijkertijd aandacht is voor het modificeren van bestaande apparatuur om de processen zo simpel mogelijk te houden voor de gebruikers van de apparatuur. Darriet vertelt: «Hoe wij dimensionale inspecties bij Snecma uitvoeren wordt vaak bepaald door heel ongebruikelijke factoren. De pyrotechnische regels zijn extreem streng. Bijvoorbeeld, er mogen niet meer dan 5 mensen tegelijkertijd aan een enkel apparaat werken. De nauwkeurigheidseisen zijn net zo streng. De interne regels schrijven voor, dat de meetonzekerheid van de meetapparatuur (standaard afwijking) 16 keer beter moet zijn, dan de assemblagenauwkeurigheid. Bovendien limiteert de omvang van onze apparatuur – tot 12 m hoog en een gewicht van 50 ton – het soort meetapparatuur, dat we kunnen gebruiken…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print