Software
Software for all your Metrology requirements
Hexagon Metrology is de grootste softwareontwikkelaar in de meettechniek en biedt een breed scala aan inhuis ontwikkelde, individueel aanpasbare softwarepakketten, die intelligente en effectieve inwinning, analyse, beheer en presentatie bieden van verzamelde gegevens.

Hexagon Metrology produceert het meest populaire dimensionale meetsoftwarepakket ter wereld. Het biedt vele modules buiten de kernfunctionaliteit voor CMM's en kan worden gekoppeld met vision machines, draagbare meetarmen, lasertrackers, CNC machines, en ook met apparaten van “niet-Hexagon Metrology” merken. Er zijn ook speciale pakketten beschikbaar voor metingen aan tandwielen, bladen en andere gespecialiseerde geometrieën.

Softwarepartners bieden gespecialiseerde softwarepakketten voor sommige Hexagon Metrology instrumenten, als aanvulling op ons inhuis productaanbod.
PC-DMIS EMS


PC-DMIS vormt de basis van EMS. Het is een CAD georiënteerd programmeersysteem voor de meettechniek met een open architectuur. PC-DMIS geeft gebruikers de hulpmiddelen, die zij nodig hebben om ieder soort geometrie op ieder soort component te meten met behulp van een uitgebreide reeks meetmachines.


» meer

I++ Simulator


De I++ Simulator optie is een zelfstandig softwarepakket voor de simulatie van het volledige meetproces. Een realistische en uitgebreide bescherming tegen aanvaringen kan alleen worden uitgevoerd door het volledige proces te visualiseren (machine, sensor, tasterwisselaars, tasters, opspansysteem en component).


» meer

QUINDOS


QUINDOS is de ideale software voor coördinaten meetmachines, tandwielinspectiecentra en alle applicaties. QUINDOS is waarschijnlijk de meest krachtige software voor coördinaten meetmachines op het gebied van dimensionale coördinatenmetrologie. Als gevolg van de open architectuur kan QUINDOS niet alleen worden gekoppeld aan de coördinaten meetmachines van de Hexagon Metrology group, maar kan deze ook worden gebruikt op veel meetmachines van andere CMM fabrikanten.


» meer

SpatialAnalyzer


SpatialAnalyzer® (SA) is een krachtig, herleidbaar en gebruiksvriendelijk meet- en analysesoftwarepakket, aangepast aan de Hexagon Metrology draagbare CMM-familie.


» meer

CAD CAM Software


CAD/CAM (computer-aided design en computer-aided manufacturing) heeft betrekking op computersoftware die wordt gebruikt voor het ontwerpen en fabriceren van producten. Computer-aided design (CAD) is het gebruik van computersystemen ter ondersteuning bij het creëren, modificeren, analyseren en optimaliseren van een ontwerp. CAD-software wordt gebruikt om de productiviteit van de ontwerper te verhogen, de kwaliteit van het ontwerp te vergroten, de communicatie via documentatie te verbeteren en om een database aan te maken voor productie. CAM-software wordt gebruikt om machinegereedschap en de bijbehorende industriële machines te besturen voor het automatiseren van het productieproces. Met CAM kan een digitaal ontwerp worden getransformeerd van concept naar realiteit.


» meer

Software voor CMM's


Welk component ook moet worden gemeten: met de juiste software wordt meten moeiteloos. Het klassieke softwareproduct voor coördinaten meetmachines is PC-DMIS, de marktleider voor CMM software. Als de situatie complex wordt, dan is QUINDOS de ideale meetsoftware voor dimensionale inspectie. Surfer EVO is een krachtige, flexibele oplossing. Surfer EVO is de expert voor het snel omzetten van onverwerkte meetgegevens, die direct werden verkregen uit het productieproces, in waardevolle informatie.

Scannen met DEA meetsystemen wordt het beste uitgevoerd met DIGISCAN, terwijl voor statistieken het DataPage softwarepakket de juiste keuze is. Tenslotte: het PolyWorks softwarepakket. Deze software is compatibel met enkele DEA coördinaten meetmachines» meer

Software voor Laserscanners


Software speelt een cruciale rol in het gebruik van laserscanners. Krachtige programma's ondersteunen het gebruik van scanners in combinatie met draagbare meetarmen, lasertrackersystemen of vaste coördinaten meetmachines. Hexagon Metrology kan voor elke meettaak het perfecte softwarepakket samenstellen.


» meer

Software voor Lasertrackersystemen


Intensieve concurrentie en verhoogde aandacht voor kosten vereisen een strakkere bewaking van productieprocessen en snellere kwaliteitscontrole om stilstand te verminderen. Als u succes wilt hebben onder dergelijke condities, dan heeft u de best mogelijke ondersteuning nodig.

 

Hexagon Metrology en onze gespecialiseerde softwarepartners kennen de vereisten van de klant en ontwikkelen betrouwbare, aangepaste softwareoplossingen voor gebruik met lasertrackersystemen.» meer

Software voor multi-sensor & optische systemen


De kwaliteit van onze producten wordt het beste gedemonstreerd met onze software voor optische en multi-sensor meetsystemen. Het laat betrouwbaar zien of componenten aan de toleranties voldoen. Het bewezen PC-DMIS meetprogramma biedt ook in deze situatie dat wat nodig is: als onderdeel van deze softwarefamilie is PC-DMIS Vision vooral bedoeld voor gebruik in combinatie met optische en multi-sensor meetsystemen.

 

De software integreert CAD direct in het meetproces. Hierdoor kan de gebruiker werken aan het 3D CAD model en programma's voor de optische en multi-sensor metingen ontwikkelen, testen en wijzigen. Meettechnici kunnen informatie uit het model afleiden - zonder interventie door de programmeur.» meer

Software voor toolinspectie op de machine


In de meerderheid van bedrijven vormen uitval en herstelwerk de belangrijkste oorzaken van tijdverlies en vermijdbare kosten. Het goede nieuws: uitval en herstelwerk zijn vaak het resultaat van problemen, die eenvoudig zijn op te lossen. Het is zaak deze zwakke punten te identificeren - met de hulp van meetsoftware voor CNC tasters, zoals PC-DMIS NC.

Als gevolg hiervan verovert PC-DMIS de wereld van CNC fabricage. PC-DMIS NC softwareproducten zijn geavanceerde, in-proces meetsystemen voor CNC machines. Zij bewaken alle processen, terwijl de componenten nog op de machine zitten. Hierdoor worden metingen in realtime een realiteit en kunnen zwakke punten zeer snel worden geïdentificeerd» meer

Software voor draagbare meetarmen


Draagbare meetarmen verlichten het werk bij het bewaken van productieprocessen en helpen bij het oplossen van problemen, voordat kostbaar herstelwerk nodig is. Deze draagbare coördinaten meetmachines tonen hun volledige potentieel in combinatie met software, die net zo krachtig is als de apparatuur zelf. Hexagon Metrology biedt veelzijdige oplossingen om aan deze vraag te voldoen.


» meer

Software voor Theodolieten & Laserstations


Industriële theodolieten en laserstations van Hexagon Metrology hebben een open software-architectuur. 3D coördinaten kunnen worden ingewonnen met PC ondersteuning en offline opgeslagen op een PCMCIA kaart. Iedere controle en data processing software kan worden gebruikt. Dankzij de open software-architectuur kan simpel worden verbonden met de software via Windows®.


» meer

Software voor buisinspectiesystemen


Softwareoplossingen van Hexagon Metrology staan voor gebruikersvriendelijkheid, stabiliteit en een steile leercurve. Hexagon Metrology heeft een uiterst gespecialiseerde toepassing ontwikkeld voor het meten aan buizen, die de speciale mogelijkheid heeft om automatisch een reeks verschillende buigmachines in te stellen via aangepaste interfaces.


» meer

Software voor witlicht scannersystemen


Het softwarepakket van Hexagon Metrology voor witlicht scansystemen bestaat uit diverse softwareproducten met toegevoegde waarde, die de voordelen versterken van het gebruik van scannerplatforms. Dit softwarepakket, samen met innovatieve businessprocessen, laat fabrikanten migreren van traditionele methoden van kostbare controles van componenten en andere technieken naar flexibele contactloos maatcontrole.


» meerPrint Print