Talleres de Guernica
Case Study Talleres de Guernica

Laser Tracker-gebaseerde inspectie van de componenten van gereedschapmachines

Toen een klant van Talleres de Guernica een precisie klauwplaat met een diameter van 7 m in opdracht gaf, ontwierp de Spaanse fabrikant van gereedschapmachines een productiemethode met continue kwaliteitscontroles. Met behulp van de Leica Absolute Tracker AT401 kon Talleres de Guernica zich op volledige nieuwe zakelijke terreinen begeven.

De fabrikant van gereedschapmachines Talleres de Guernica met vestiging in de stad Guernica, waarin het erfgoed van het Baskenland alom vertegenwoordigd is, kijkt sinds de oprichting van de onderneming in 1916 terug op een jarenlange ervaring op het gebied van de metaalverwerking. In de loop der tijd moderniseerde Talleres de Guernica altijd weer haar productietechnologieën en breidde haar aanbod aan producten constant uit. De productie werd toenemend geautomatiseerd. Parallel daaraan groeiden de onderdelen, terwijl de toleranties inkrompen.

Fouten kunnen veel geld kosten.
Momenteel vervaardigt Talleres de Guernica vooral klauwplaten en -bekken voor een veelvoud aan machines. De meeste onderdelen vertonen een diameter van maximaal 2 m – zuivere routine voor de kwaliteitsmanager Manu Fuentes en zijn team. Echter toen een klant een spanklauw voor een productiemachine voor de vervaardiging van componenten voor windkrachtinstallaties met een diameter van 7 m en een gewicht van 65 t in opdracht gaf, moesten nieuwe productie- en testmethoden in aanmerking worden genomen.

Manu Fuentes herinnert zich: „Wij hadden nauwelijks ervaring met dergelijke afmetingen. Maar wij waren er ons van bewust, dat fouten veel tijd en geld zouden kosten. Daarom hebben wij voor de aanschaf van een nieuw meetinstrument gekozen om het grote werkstuk te vervaardigen op de basis van zeer nauwkeurige gegevens. De maximaal toegestane afwijking bedraagt voor ons 0.05 mm...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print