Taster-koppen
Probe Heads
De taster-kop vormt het hart van elke coördinaatmeetmachine. In combinatie met een taster genereert de kop de meetdata tijdens inspectiecycli.

Handbediende koppen voor contacttasters geven uitstekende basismogelijkheden. De automatische taster-koppen breiden deze mogelijkheden uit met een kinematische koppeling voor het aansluiten van scantasters en laserscanners. Onze continue polsgewrichten bieden servogestuurde polsflexibiliteit, waarbij styli in elke richting kunnen worden uitgelijnd.
HH-A-T2.5 / HH-AS-T2.5 Automatische 2,5° taster-koppen


De HH-A-T2.5 kan indexeren in stappen van 2,5° en kan 12.240 unieke posities bereiken.

De kop is gemonteerd op een kinematische koppeling (TKJ) die kan worden aangesloten op een Multiwire voor gebruik met meerdere sensoren.

De TKJ kan handmatig worden vervangen (zonder noodzaak voor herkwalificatie) of automatisch met de HR-R gereedschapswisselaar.» meer
HH-A-H2.5 / HH-AS-H2.5 Automatische HD taster-koppen


De HH-A-H2.5 kan indexeren in stappen van 2,5° en kan 20.736 unieke posities bereiken door een grotere rotatie van de A-as (± 180°).

De kop is gemonteerd op de robuust uitgevoerde (heavy duty) kinematische koppeling (HDKJ), die kan worden aangesloten op een Multiwire voor gebruik met meerdere sensoren.

De HDKJ is voorzien van extensies tot een lengte van 750 mm. Laserscanners en scankoppen kunnen verder van de rotatieas worden gemonteerd dan met conventionele tasster-koppen dankzij de combinatie van een hoog rotatiekoppel en de HDKJ-adapter.

De HDKJ kan handmatig worden vervangen (zonder noodzaak voor herkwalificatie) of automatisch met de HR-R gereedschapswisselaar die aanwezig is op de optionele HR-RH Heavy Duty modulewisselaar.» meer
HH-T Handbediende taster-kop


Betrouwbaar, flexibel en betaalbaar - De HH-T is een draaiende taster-kop die handmatig gedraaid kan worden in een oneindig aantal hoeken. Geeft u elke hoek die u nodig hebt.


» meer
HH-MI Handbediende taster-kop


De HH-MI is een taster-kop met een nauwkeurige indexerende taster-stylus. De HH-MI kan naar 168 posities draaien en in stappen van 15° zwenken zonder noodzaak voor herkalibratie.


» meer
HH-MI-M Handbediende M8 Taster-kop


De HH-MI-M is een taster-kop met een nauwkeurige indexerende taster-stylus. De HH-MI-M kan naar 168 posities draaien en in stappen van 15° zwenken zonder noodzaak voor herkalibratie. Het past op alle taster en accessoires met een M8-verbinding.


» meer
HH-A / HH-AS Automatische 7,5° taster-koppen


Deze volledig gemotoriseerde en zeer nauwkeurige taster-kop is de universele systeemcomponent voor gebruik in elke multicoördinaatmeetmachine, ongeacht model of merk. De taster-kop kan worden gebruikt met extensiebalken tot een lengte van 300 mm.

De sensoren kunnen op de taster-kop worden aangesloten met een kinematische koppeling (HH-A-T7.5 en HH-AS-T7.5) of een M8-schroefdraadverbinding (HH-A-M7.5 en HH-AS-M7.5).

De taster-koppen kunnen indexeren in stappen van 7,5° en kunnen 720 unieke posities bereiken.» meer
HH-A / HH-AS Automatische 5° Taster-koppen


Deze volledig gemotoriseerde en zeer nauwkeurige taster-kop is de universele systeemcomponent voor gebruik in elke multicoördinaatmeetmachine, ongeacht model of merk. De taster-kop kan worden gebruikt met extensiebalken tot een lengte van 300 mm.

De sensoren kunnen op de taster-kop worden aangesloten met een kinematische koppeling (HH-A-T5 en HH-AS-T5) of een M8-schroefdraadverbinding (HH-A-M5 en HH-AS-M5).

De taster-koppen kunnen indexeren in stappen van 5° en kunnen 3024 unieke posities bereiken.» meer
HH-ACW-43MW Continue polsgewricht


Het HH-ACW-43MW continue polsgewricht is een robuust uitgevoerd precisiemechanisme dat de taster snel in elke gewenste stand kan oriënteren om nauwkeurig 3D-trajecten te kunnen volgen. De snelheid en beweging worden continue geregeld door de systeemcontroller, zodat de machine een maximaal rendement kan behalen.


» meer


Print Print