The Polen Special Airplane
Case Study The Polen Special Airplane

Schitterende Snelheid: Een vliegende legende rijp maken voor de 21e eeuw

Je weet, dat je een stuk luchtvaarthistorie aanschouwt, als je hem de eerste keer ziet. Haar verleidelijke, elegante lijnen, haar gladde lichaam en de “ga-uit-de-weg” knalrode kleur spreken alle van een ontembaar verlangen naar snelheid. Het Polen Special vliegtuig, ontwikkeld en met de hand gebouwd door Dennis Polen in 1972, is na al deze jaren nog steeds een van de meest aanbeden zelfbouwvliegtuigen ter wereld.

Aan het begin van de 1970s, waren beschikbare commerciële sportvliegtuigen of veel te duur of hadden slechte prestaties. De beslissing van Polen om zijn eigen toestel te bouwen stamt van deze simpele feiten. De Polen Special is in essentie een verkleinde uitvoering van een WWII jachtvliegtuig zonder de bewapening. Met zijn grondsnelheid van meer dan 300mph [480km/u] is het nog steeds het snelste viercilinder vliegtuig ter wereld.

Dit vliegtuig is letterlijk uniek. In de loop der jaren zijn er pogingen ondernomen om Polen er van te overtuigen zijn vliegtuig in grotere aantallen te gaan produceren, of tenminste de bouwtekeningen beschikbaar te stellen, maar hij blijft zijn oorspronkelijke voornemen trouw om het vliegtuig helemaal voor zichzelf te houden. De Polen Special is tenslotte geen vliegtuig voor amateurpiloten. Het is bedoeld om hoog en snel te vliegen en de Special brengt de meeste tijd door in het Klasse A luchtruim, boven de 18.000ft [circa 5500m] hoogte onder IFR (instrument flight rules) en is onderworpen aan de luchtverkeersleiding voor toestemming en instructies, terwijl de piloot zuurstof ademt. Dennis Polen is er enorm trots op, dat hij zo'n verbazingwekkende vliegende machine heeft gebouwd. Wie kan de trotse eigenaar, dat kwalijk nemen…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print