Tofas - Bursa
Case Study Tofas - Bursa

Turkse marktleider automobiel OEM innoveert in 3D inspectie

Tofas, opgericht als joint venture tussen Koc Group en Fiat Auto, heeft de afgelopen 40 jaar nieuwe wegen ingeslagen in de Turkse automobielindustrie. met de huidige vertegenwoordiging van 5 merken is Tofas een van de grootste automobielbedrijven in Turkije. Tofas verzorgt de marketing en verkoopactiviteiten voor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati en Ferrari onder haar eigen naam en het bedrijf FerMas, dat eigendom is van Tofas. Buiten Italië is Turkije het enige land waar alle 5 merken van Fiat door een enkel bedrijf worden vertegenwoordigd.

Tofas produceert de Doblo, Linea, Albea Sole, Palio Sole en Minicargo modellen in haar fabriek in Bursa, Turkije. Hoewel zij al beschikt over een jaarlijkse productiecapaciteit van 250.000 investeert Tofas 550 miljoen € om haar capaciteit momenteel uit te breiden naar 360.000, voor het Linea model en de nieuwe Minicargo, geproduceerd voor Fiat en de PSA Group. Tofas vertrouwd op de ervaring van haar werknemers en gebruikt zelfontwikkelde technologie voor het produceren en exporteren van eindproducten en reserveonderdelen naar de wereldmarkt.

Na een gedetailleerde evaluatie en met de ondersteuning van Redoks Engineering selecteerde Tofas een Cognitens Optigo 200 RE systeem voor haar dimensionale evaluatie, reverse-engineering en kwaliteitscontrole in de veeleisende omgeving van de Tofas auto werkvloer. Het management van de Tofas Tool & Die fabriek selecteerde de Cognitens oplossing na een intensief proces. Als onderdeel hiervan vergeleek Tofas alle belangrijke optische meetsystemen en 3D digitalisatietechnieken en hun geschiktheid voor volledige dimensionale metingen van gietwerk, bewerkte gietvormen, gestanste onderdelen en andere complexe componenten en hulpmiddelen.

Het Optigo systeem werd geïmplementeerd in het Tofas fabricage en assemblagecomplex in Bursa en gebruikt in de Tool & Die fabriek. Deze fabriek wordt beschouwd als een van de meest geavanceerd binnen de wereldwijde Fiat Auto groep en wordt erkend als het groeps innovatiecentrum voor giettechnieken en best practices…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print