Tubazur - Cormenon
Case Study Tubazur - Cormenon

Investering in moderne meetinstrumenten verzekert de succesvolle uitbreiding naar maatwerk buisproductie

In het begin van de 1990s had de kampeerstokkenindustrie te maken met een terugval als gevolg van toenemende concurrentie uit het Oosten en de opkomst van glasfiber als nieuwe materiaalkeuze. Als gevolg hiervan moest TUBAZUR uitbreiden naar andere markten om te kunnen overleven. Het wijzigen van de core business om onderaannemer te worden voor andere industriële sectoren was niet alleen riskant, het vereiste ook een bedrijfsbrede reorganisatie en omvangrijke investeringen.

TUBAZUR moest niet alleen de nodige flexibiliteit vertonen, het bedrijf moest ook afscheid nemen van de oude gedachten van het produceren van een enkel product en afhankelijk zijn van slechts enkele grote klanten. Tevens moesten belangrijke verbeteringen worden doorgevoerd in productkwaliteit. Het verschuiven van interne rollen, opleiden van nieuwe werknemers en een actieve commerciële aanpak waren alle onderdeel van de uitdaging. In 1998 kwam Jean-Charles Barbier in dienst van het bedrijf en volgde in de voetsporen van zijn vader, die zelf was begonnen door het uitkopen van een vroegere compagnon. Barbier begon als kwaliteitsmanager en werkte zijn weg omhoog naar de positie van algemeen directeur in 2003.

 

De eerste stappen in de meetarmenarena werden gezet in 2002. TUBAZUR, samen met twee andere regionale bedrijven, Société Aremeca in Vendôme en Fonderie Lajoinie in St. Firmin des Près, kochten een gebruikte Systeem 6 Romer arm. De eisen, die aan de meetapparatuur werden gesteld omvatte de maatcontrole van gereedschappen, maar men was zeer sceptisch, vooral vanwege de hoge aanschafprijs van meetoplossingen. De directie moest een dergelijke substantiële investering verantwoorden, vooral of deze de gewenste flexibiliteit en eenvoud in gebruik zou opleveren. Alle drie de bedrijven deelden dezelfde zorgen. Daarom besloten alle drie om te beginnen met de tweedehands arm, die mobiel was en slechts minimale installatie vereiste. Daarbij deelden ze de investering en het risico…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715



Print Print