VMC – Vicenza
VMC – Vicenza

Vloeistofcompressie technologieën

De lucht om ons heen was onmerkbaar, maar alom tegenwoordig, gevangen en samengeperst door hoogprecieze hightech mechanische apparatuur, krachtige geconcentreerde efficiënte en effectieve stroming genereert.

Dat is het gevoel, dat we hadden tijdens ons gesprek met Virgilio Mietto, President en oprichter van VMC Italia: een rustige ontspannen stem, zo kalm als de lucht. Achter deze stem ligt meer dan 30 jaar ondernemerservaring. Door deze jaren heen heeft hij ervaring opgedaan en het leven geschonken aan ideeën voor projecten en producten, een revolutie teweeg hebben gebracht voor de techniek, efficiëntie, effectiviteit en kosten van de implementatie van luchtcompressoren van alle grote fabrikanten in deze industrietak wereldwijd.

Meer dan 30% van alle schroeven voor zuiger en roterende compressoren, die in de gehele wereld worden gefabriceerd komen uit dit bedrijf in Creazzo, in de provincie Vicenza, in deze hardwerkende noord-oostelijke streek van Italië. Het draait allemaal om innovatie! Innovatie is ook het basisprincipe van elke stap in de activiteiten van VMC, zoals wordt aangetoond door 15 internationale octrooien, een ontwerpteam, dat altijd op zoek is naar nieuwe oplossingen, en de opening van nieuwe vestigingen overal ter wereld om de locale markten beter te kunnen bedienen.

Virgilio Mietto vertelt ons: “VMC werd opgericht in 1980 als kleine werkplaats voor machinebewerking van mechanische details voor luchtcompressoren voor derden. Het was een uitstekende manier om te starten op een lange en veeleisende weg. Het gaf me de mogelijkheden om ervaring op te doen in dit vak en de evolutionaire vooruitzichten voor deze techniek te begrijpen. Ik wilde een technologische partner worden voor de persluchtindustrie, niet zomaar een fabrikant van grote werkstukken. Onze ontwerpinspanningen waren primair gericht op regelkleppen, scheidingskleppen en thermostatische circulatiekleppen.

Compressoren hebben drie tot vier specifieke kleppen nodig om alle functies uit te kunnen voeren. Deze kleppen waren vroeger separate componenten – gemonteerd op verschillende plaatsen en op verschillende momenten. Wij introduceerden een innovatieve oplossing: we integreerden deze kleppen in een enkele eenheid, en reduceerden zo drastisch de kosten voor montage, fabricage en onderhoud. Zo eenvoudig en elementair als dit klinkt, zo complex zijn de ontwerpkenmerken achter dit gelukkige inzicht. Ons product is een unieke oplossing geworden, die door alle belangrijke wereld…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print