Volkswagen - Dresden
Case Study Volkswagen - Dresden

VW halveert eindinspectietijden voor haar topklasse vlaggeschip

De Glazen Fabriek in Dresden, zoals dit futuristische complex, bijna volledig omsloten door glas, wordt genoemd, werd speciaal gebouwd voor de fabricage van het topmodel van Volkswagen, de Phaeton, en opende haar deuren op 11 december 2001. De fabriek verschaft werk aan zo'n 400 mensen en is centraal gelegen in de stad, waar hij schitterend past in het stedelijke landschap.

Volkswagen was de eerste autofabrikant, die een productieconcept implementeerde, dat de geautomatiseerde processen van de klassieke industriële automobielproductie combineert met ambachtelijke werkprocessen. Nog een unieke eigenschap van de Glazen Fabriek is, dat klanten, die een Volkswagen Phaeton bestellen hier kunnen komen kijken hoe hun eigen auto wordt gemaakt. De twee dagen, die nodig zijn om een nieuwe Phaeton in elkaar te zetten worden opgesplitst tussen rondleidingen van de verschillende fabrieksgebouwen en een eerbetoon aan de rijke culturele geschiedenis van Dresden. De overdracht van uw nieuwe Phaeton is een feestelijk evenement, zowel binnen als buiten de Glazen Fabriek en is inclusief een bezoek aan de wereldberoemde Semper Opera.

 

De carrosserieën, vervaardigd in de Moeselfabriek van Volkswagen, worden per vrachtauto vervoerd naar Dresden, waar zij worden opgeslagen in een glazen opslagfaciliteit, tot het moment van de eindassemblage. Het beeld, dat mensen krijgen bij het zien van het complex, is dat van een doos vol met grote modelauto's. Toch horen voetgangers en bewoners vlak in de buurt vrijwel geen geluid uit de fabriek komen. Op deze manier is de Glazen Fabriek niet alleen in volledige architectonische overeenstemming met haar stedelijke omgeving, hij introduceert ook geen geluidshinder in de rustige buurt waar hij is gelegen…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print