Wild & Küpfer AG - Schmerikon
Case Study Wild & Küpfer AG - Schmerikon

Voorinstellen en meten voor halfautomatische werktuigbouw: met de DEA GLOBAL en PC-DMIS

Een zwarte kubus met een imposante glazen gevel. Je denkt haast voor een museum voor hedendaagse kunsten te staan. De bezoeker zit er niet zo heel veel naast met deze indruk, want wat zich achter de gevel bevindt is een waar kunststuk. De organisatie van Wild & Küpfer heeft haar basis in Schmerikon op de oostelijke oever van het Meer van Zürich en is gespecialiseerd in kunststof componenten voor een zeer brede reeks sectoren. Ieder component is uniek, ieder gereedschap wordt op maat vervaardigd. De nauwkeurigheid van de gereedschappen wordt geborgd met behulp van een DEA GLOBAL Advantage en de PC-DMIS software. Wild & Küpfer heeft hierdoor het aantal fouten bij de voorinstellingen met 90% kunnen verminderen. En verder: meten is simpel.

Vitrines in de heldere, ruime kantoren van Wild & Küpfer tonen de producten van het bedrijf perfect uitgelicht. De tentoonstelling geeft een overzicht van de diverse industriële landschappen van Europa: hier staan kunststof tandwielen voor tandwielkasten, maar ook displays voor home controllers, complete optiekdragers, behuizingen voor elektriciteitsmeters, stekkers, onderdelen van koffiemachines, behuizingen voor elektrisch gereedschap, chirurgische instrumenten voor oogchirurgie... Wild & Küpfer is in alle industrieën thuis.

 

“Wij hebben een brede klantenkring met het zwaartepunt in de medische techniek. We starten net met cleanroom productie.” zegt Daniel Wild, Hoofd van de technische divisie. “We bieden onze klanten alles met betrekking tot kunststof spuitgietwerk – van ontwikkeling en ontwerp, via vervaardiging van mallen en spuitgieten, tot componentassemblage. Een serie begint met een paar honderd stuk en kan zo groot zijn als enkele miljoenen stuks.” Coördinaten meettechniek staat midden in waar de actie is...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print