Škoda - Mladá Boleslav
Case Study Škoda - Mladá Boleslav

Škoda verkort inspectietijd, stroomlijnt productie met Leica T-Probe & T-Scan Duo

Het is Škoda gelukt weer aansluiting te krijgen op haar rijke geschiedenis van voor WWII en gedurende de laatste 15 heeft het zich als onderdeel van de VW Groep getransformeerd tot een moderne automaker met een compleet productaanbod van passagiersvoertuigen, waarbij over de gehele lijn motoren en mechanische componenten worden gedeeld met haar zusterondernemingen. Het is ook een soort proeftuin geworden voor nieuwe modellen, die hier vaak voor het eerst worden gelanceerd in een bepaalde VW Groep voertuigtype. Bijvoorbeeld, de zojuist vrijgegeven Škoda Fabia is het eerste voertuig, dat gebruik maakt van het nieuwe compacte platform, dat straks ook zal worden gebruikt in de volgende modellen van de VW Polo en Seat Ibiza.

De fabriek in Mladá Boleslav is de thuisbasis van de Škoda Prototyping Afdeling onder het leiderschap van Jan Novák. Als het op meettaken aankomt functioneert de afdeling als een service provider voor de gehele technische ontwikkelingsstructuur binnen het bedrijf. Tot 1993 vertrouwde de afdeling uitsluitend op traditionele controlemethoden, maar deze leverden te weinig referentiepunten op, vooral in het geval van krommen, dus besloot Škoda om uit te breiden naar de fotogrammetrie, waarbij foto's worden genomen van grote componenten of van specifieke auto-onderdelen, waar hoge toleranties noodzakelijk zijn, zoals auto-interieurs.

Met het voortschrijden van de techniek ging de afdeling van dhr. Novák op zoek naar nieuwe apparatuur, die de mogelijkheden kon uitbreiden van hun lichtprojectie apparatuur. Voor sommige meettaken, zoals de inspectie van gereedschappen, zou mobiel aftasten optimaal zijn, terwijl voor applicaties, zoals de inspectie van auto-interieurs, het digitaliseren van oppervlakken een logische keuze zou zijn…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print