Laserscanners
Laser Scanners
Laserscanners spelen een sleutelrol bij de kwaliteitscontrole. 3D digitale opnames van vormen en vlakken met behulp van lasers is een moeiteloos en nauwkeurig proces. De industrie gebruikt laserscanners vooral voor de kwaliteitscontrole van geometrieën en vlakken, maar ook voor reverse-engineering, eindcontroles en assemblagelijnen.

Een 3D scanner kan snel en eenvoudig aan een meetarm worden bevestigd, net als een aftaster, of kan met de hoogste nauwkeurigheid werken als onderdeel van een lasertracker systeem of vaste coördinaten meetmachine. Software genereert in realtime 3D data van de puntenwolk, die de scanner opbouwt en herkent onmiddellijk afwijkingen ten opzichte van het CAD ontwerp.

Contactloze scanners winnen met grote nauwkeurigheid en binnen enkele seconden miljoenen punten in. De resulterende puntenwolk kan vervolgens worden gebruikt om een CAD model te maken om het werkstuk te reproduceren, inspecteren of archiveren, of om het ontwerp aan te passen.
Leica T-Scan 5


The Leica Absolute Tracker takes your scanning experience to a new level of excellence in volumes up to 60m (Ø) in a single set-up. Leica T-Scan 5 is more than 15x faster compared to the previous model and has almost double the stand-off distance, which results in more efficient data capture especially in difficult to reach areas.


» meer

Leica Absolute Scanner LAS-20-8


De Leica Absolute Scanner LAS-20-8, die volledige bruikbaarheid voor laserscannen in werkplaatsen biedt, is een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier om 3D-digitalisering aan uw meetsysteem toe te voegen.

De LAS-20-8 verzamelt nauwkeurig puntenwolken in meetvolumes tot wel 60 meter en combineert de zes vrijheidsgraden (6DoF) aan meetmogelijkheden van de coördinaat-meetmachine (CMM) van de Leica Absolute Tracker AT960 met een lichtgewicht en ergonomisch ontworpen draagbare laserscanner, om een volledige en gebruiksvriendelijke draagbare 3D-scanoplossing te bieden.» meer

HP-L-8.9 Laserscanner


De HP-L-8.9 3D laserscanner is compatibel met alle zesassige modellen van de ROMER Absolute Arm draagbare coördinaatmeetmachines (Portable CMM's) en kan in enkele minuten naadloos worden geïntegreerd om de al veelzijdige ROMER Absolute Arm verder uit te breiden met snelle scancapaciteiten.

De HP-L-8.9 laserscanner is betaalbaar en gebruiksvriendelijk en daardoor ideaal voor klanten die hun meetsysteem willen uitbreiden door er draagbare puntenwolkmeting aan toe te voegen.» meer

HP-L-20.8


The HP-L-20.8 Laser Scanner is a complete rapid point cloud capture solution for the ROMER Absolute Arm. With adjustable line lengths and an increased data rate, this advanced laser scanner delivers accurate 3D point clouds at high speed, adapting automatically for excellent measurement results on even the most challenging of surfaces. Highly portable and easy to use, the HP-L-20.8 is a powerful tool for a huge range of metrology applications including feature inspection to CAD, free-form surface inspection to CAD and reverse engineering.


» meer

ROMER Absolute Arm met geïntegreerde scanner


3D digitalisering, 3D modelleren, puntenwolkinspectie, reverse-engineering, rapid prototyping of kopieerfrezen: dit systeem is een all-purpose meetinstrument voor een veelheid aan applicaties.


» meer

ROMER Absolute Arm met externe scanner


De ROMER Absolute Arm met externe scanner is ontwikkeld voor de CMS 108 high performance laserscanner van Hexagon Metrology. Scanners van derden kunnen eveneens worden aangesloten.


» meerPrint Print