ruwheid sensoren
Roughness Sensors from Hexagon Metrology
De textuur van een werkstukoppervlak is belangrijker dan ooit in de kwaliteitsborging. Met behulp van Hexagon Metrology ruwheid sensoren, kan het oppervlak profiel worden gemeten als onderdeel van een standaard coördinaten meetmachine (CMM) inspectie routine, zonder omspannen van het werkstuk.

Afhankelijk van het werkstuk en eisen, kan het oppervlak worden gemeten door tactiele of optische werkwijzen, met alle gegevens geïllustreerd op een meetrapport.

Maak uw CMM compleet met ruwheid sensoren van Hexagon Metrology.
PROFILER R Tactiele ruwheidssensor


Door de snelle en eenvoudige inspectie van het oppervlakteprofiel binnen een regulier meetprogramma van een coördinaatmeetmachine (CMM), is de PROFILER R miniatuur ruwheidssensor nauwkeuriger dan een handmatige ruwheidsmeting.

De PROFILER R meet alle bekende ruwheidsparameters en kan automatisch aan verschillende scansensoren worden gekoppeld, zodat inspectie van het oppervlakteprofiel mogelijk wordt zonder dat het werkstuk opnieuw hoeft te worden opgespannen.

 » meer
PRECITEC LR optische sensor


De PRECITEC laterale resolutie (LR)  optische sensor biedt uitstekende meetkwaliteit voor een scala aan uitdagende oppervlakcontouren en materiaaltypen. Dit maakt de PRECITEC LR een veelzijdige witlicht laserinspectieoplossing die geschikt is voor vele industriële toepassingen inclusief ruwheids- en laagdiktemetingen.

Doordat de PRECITEC LR een contactloze sensoroptie toevoegt aan de tactiele sonde en scanfunctionaliteit van coördinaatmeetmachines (CMM's) kan deze automatisch verwisseld worden met tactiele sondes als onderdeel van een multi-sensoropstelling om zo een completere meetoplossing te kunnen bieden.» meer


Print Print